
Naarmate de acceptatie van cryptocurrencies over de hele wereld groeit, wordt de trend steeds populairder in Afghanistan. Van de 154 landen die digitale munten gebruiken, staat het door oorlog geteisterde land op de 20e plaats in de gegevens die in augustus zijn gepubliceerd door het crypto-analysebedrijf Chainalysis.
Advertentie
Bovendien staat Afghanistan ook op de achtste plaats in de wereld voor het belangrijkste peer-to-peer handelsvolume.
LEES OOK
Roepie stijgt voor de vijfde dag op rij ten opzichte van de Amerikaanse dollar
Over de hele wereld neemt het gebruik van cryptocurrency toe, waarbij de handelsintensiteit op basis van regionale aanwezigheid toeneemt in het kielzog van terugkerende bullish en bearish trends. Nu lijkt het de beurt aan Afghanistan.
Afghanistan kwam een jaar geleden niet eens voor in het onderzoek van Chainalysis, wat impliceert dat de neiging tot crypto-gebruik recentelijk is. De Taliban namen in augustus de volledige controle over het land over, wat een economische fall-out veroorzaakte die sommigen ertoe bracht te speculeren dat cryptocurrencies nog belangrijker zouden kunnen worden.
Wordt crypto een redder in nood voor Afghanistan? Iets zeggen, tot nu toe, is niets meer dan louter speculatie. Volgens experts die met een technologiekrant spraken, zullen cryptocurrencies weinig doen om de arme bevolking van Afghanistan te helpen, maar zouden ze de Taliban-heersers ten goede komen.
De gegevens van Chainalysis suggereren dat cryptocurrencies met de dag populairder worden in Afghanistan. Analisten betwijfelen of ze een significante impact zullen hebben op het leven van het gewone volk in de regio. Vanwege internationale beperkingen gebruiken de Afghaanse inwoners zelfs verschillende fiat-valuta’s als gevolg van een ernstig gebrek aan circulerende Afghanen (de lokale valuta).
Advertentie
LEES OOK
Facebook test portemonnee-integratie voor WhatsApp
Zouden de Afghanen, die snel verschillende betalingsmethoden hebben ingevoerd, ook crypto kunnen omarmen? Het blijkt dat er een aantal redenen zijn waarom gewone mensen het waarschijnlijk niet zullen gebruiken in het tempo dat de statistieken van Chainlaysis laten zien. Het ene heeft te maken met fysieke infrastructuur, of in ieder geval wat er van over is.
De afgelopen maanden heeft de Islamitische Staat Khorasan, een tegenstander van de Taliban, het elektriciteitsnet enorm beschadigd. Ze waren gericht op elektriciteitsmasten en telecommunicatie-infrastructuur, aldus een internationale krant. Met elektrische infrastructuur die mogelijk de toegang tot stroom van hele regio’s uitwist – evenals internetconnectiviteit – staat de wijdverbreide adoptie van cryptocurrency in Afghanistan voor een steile opwaartse strijd.
Leave a Reply